Men hallå Markus, hur känns det att vinna inte bara ett pris utan två på galan?
– Det känns helt fantastiskt! Äntligen kom Göteborg med på Nordens homokarta!

Det är ju första gången på tio år sedan galan startade som en Göteborgs-klubb har vunnit årets gayklubb, känns det overkligt?
– Det är ju bara Stockholmskrogar som vunnit tidigare. När vi var på väg upp till galan (vi var 9 pers som åkte ihop) så frågade någon vem som skulle gå upp på scenen och ta emot priset ifall vi skulle vinna… då skrattade alla en stund, sedan pratade vi om något helt annat – så JA – det känns overkligt!

Hur kommer ni göra för att fira?
– Vi har utlovat en hejdundrandes fest i mars, och det ska vi verkligen ställa till med! Våra gäster är värda dessa priser MINST lika mycket som Gossip som ställe och personal. Det är gästerna som ska ta åt sig äran! Därför ska vi alla fira det tillsammans!

Hur länge har Gossip funnits? Hur kom det sig att ni började?
– Gossip har funnits sedan augusti 2000, men vi började köra gay där på lördagarna 2004 med Club Lollypop. 2005 lade vi ner det namnet och höll oss till ”Gossip” och började ha öppet varje dag, med inriktning till HBT publiken.
Att vi valde att vända oss till gaypubliken berodde på att vi tyckte det behövdes i Göteborgs uteliv. Ett ställe som egentligen inte bryr sig om sexuell läggning, utan om personers inställningar och attityder gentemot varandra. Vi bestämde oss för att ha nolltolerans mot bråk, stök och dylikt. Detta är väldigt viktigt för oss! Att man ska känna sig säker, välkommen och accepterad. Vi har (peppar, peppar) inte haft något alvarligt slagsmål på 4 år nu.

Hur ser en typisk gäst ut på Gossip?
– Vi har inga ”typiska” gäster. Mångfald är bra! Hos oss är alla välkomna, så länge som man har en positiv och sund attityd – att man accepterar andra människor, att man respekterar varandra. Ordet ”gay” kommer ifrån engelskan och betyder ”glad”, vi har valt att använda ordet i dess egentliga betydelse, istället för en sexuell läggning. Vad folk gör i sovrummet är deras ensak, på Gossip ska man vara glad och ha kul, oavsett om du är bög, flata, druga, bi, transperson, hetero, ung, gammal, queer mm.

Ni har ju för inte så länge sedan byggt ut lite. Har ni några fler planer?
– Vi har planer för detta året också. Mycket är på gång, dessvärre går inte allt att göra över en natt, men vi lovar en hel del förändringar och ombyggnationer! Gossip är ju så litet, så vi måste ta till vara på all yta vi kan! =)

Hur är det möjligt att ha öppet varje dag i Göteborg?
– Genom att älska det man gör, framför allt, men även genom att erbjuda plånboksvänliga priser. Vi har ju också lite olika teman på vardagarna. Till exempel måndagar och tisdagar spelar vi väldigt blandad musik, onsdagar brukar gå i 80- 90-talsmusikens tecken, torsdagar har vi Schlagerbaren, fredagar och lördagar har vi en av Sveriges mest (inom gayvärlden) välkända DJ: s (DJ Aron reds anm.) och söndagar har vi house-kvällar. Vi har något för de flesta smaker, även om det är en omöjlighet att behaga alla samtidigt. Men vi försöker!

Aktuellt på Gossip?
– Aktuellt på Gossip är att vi spelar den senaste schlagern ifrån Sverige och Europa på torsdagarna, vi följer schlagern och samarbetar med Escsweden.com och esctoday.com för de senaste nyheterna!
Stor fest blir det i mars för att fira Årets Gayställe & Årets Göteborgspris. Info finns fortlöpande i klubben Gossip Göteborg på Qruiser! Vi håller också på med en ny hemsida som kommer inom kort.

Gossip-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=61906

Publicerad: 2008-02-15 16:55:00