Halleluja, Alcazar! Vilken kväll!

Först: All hail Alcazar! Vilken fantastisk Globenbiljett! Vår stora favorit i Melodifestivalens första deltävling avancerade snyggt vidare till Globenfinalen.
Vi skakade av nervositet när dom ställdes mot dansbandsjönsarna i Scotts , men fan vad skönt: Rätt låt gick ju vidare. Alcazar var helt magiska i kväll och nu blir det garanterat topp5 i Globen. Har vi någonsin sett en större vitamininjektion i en deltävling?

Och vad vansinnigt roligt att Emilia gick vidare! Hennes soliga sommarpop är en skräll, men helt klart en rättvis sådan. Vi gillade den, men vågade inte tro att det skulle räcka ända fram för låten som består av två låtar. Däremot är den nog ofarlig i Globen och kommer att landa på den nedre halvan.

En skräll var det också att Caroline af Ugglas desperata soullåt gick till ”Andra Chansen”. Kvinnan som ligger bakom ”Körslaget” gjorde strålande ifrån sig under direktsändningen och hennes gripande vädjan tog tag i tv-tittarna.
Och inte var det nog med ”Andra Chansen”, hon knep dessutom den internationella juryns biljett till den lilla finalen utanför Andra Chansen. Kul!

Flopparna då?
Vilken skräll att Shirley kom sist! Vem hade trott det för en vecka sedan? Men det var lite som vi skrev igår, låten höll inte. Med hjärtat fyllt av ljus är en blek balladbluff som svenska folket såg igenom. Det spelar ingen roll hur din schlagermeritlista ser ut om du kommer med en ljum låt. Carola föll förra året, och i år föll Shirley.
Och Scotts ”Andra Chansen”-biljett var väl ytterligare ett bevis för att en halvkass låt knappast räcker till även om man kanske har en publik….?
Fasiken vad spännande det ska bli att följa detta kommande veckor.

Slutligen: Hur bra vara inte Petra Mede? Vilket proffs hon är, och vilken uppryckning från gårdagens skakiga genrep. Hennes manus var ju gudomligt kul. Hur många kul små vitsar hann hon med egentligen? Det ska bli underbart skoj att återse henne i Skellefteå nästa vecka.
Nu väntar efterfest!

Ronny Larsson & Ken Olausson

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%