I tisdags la den stora gaykryssningen i Karibien, med över 3000 passagerare, till vid privathamnen Labadee på Haiti. Att det varit jordbävning ca 40 mil bort var inget som märktes i det tillrättalagda, inhängnade hamnområdet. Och varken kryssningsgäster eller personal ville prata med QX om katastrofen. Det närmaste som vi som besökare kom det riktiga landet var en liten eka som kom för nära fartygen och som snabbt avvisades av en båt som bevakar säkerheten från sjösidan.
Royal Caribbean Cruises informerar via pressmeddelande att man planerar att skänka ”minst” 1 miljon dollar i katastrofhjälp och understryker att man genom sin affärsverksamhet bidrar till landets ekonomi. Med på bland annat gaykryssningen fanns enligt bolaget nödhjälp från organisationen Food for the Poor och intäkterna på båten under tiden i Labadee uppges 100% skänkas till nödhjälp.

På rederiet Royal Caribbeans båt har gästerna planerat för sju dagar av fest och det är fest som gäller trots jordbävningskatastrofen. De tveksamheter som en del gäster uttryckte innan man la till i Labadee är nu glömda. Att kryssa är inte gratis men man får valuta för pengarna. Är det fest så gör man det fullt ut med både dekor, dj och ljussättning. Och gästerna är inget undantag. 7 dagar ombord och 9 olika temafester. De dagarna som är tillhavs är det thedance på eftermiddagen och kvällstid förekommer fester med temat Skeppsbruten, Alice i underlandet, White Party med mera. Och folk måste ha med sig koffertar fyllda med kläder och tillbehör. Den ena fantasifulla kreationen efter den andra dyker upp på de olika festerna..

Av 3000 pers så har vi hittat 6 svenskar ombord och ungefär 30 flator. Det är bögarnas resa om det är för festerna man är här men båten erbjuder aktiviteter av alla de slag, speeddejting, uppträdanden, bingo och så klart utflykter då vi ligger i land. Så det finns något för alla kön, åldrar och intresse.

Vi fortsätter vår resa på havet och lämnar lite bilder och filmer som vi hoppas ska inspirera alla till en skön helg med mycket kalas!

Gaykryssning lägger till på Haiti

3000 på ”världens största gaykryss”


Från dansgolvet – varning för skorrande ljud!