Först: Att Molly Sandén tog sig till final med den kanonballaden var det absolut bästa resultatet för Melodifestivalen 2012. Det känslosamt snygga läderklädda framförandet av Empty Room-systern Why Am I Crying var årets läckraste, och kommer att hamna på en framskjuten placering i Globen. Kanske blir den rentav tvåa efter Loreen/Danny?
Underbart i alla fall att en så pass snygg och kvalitativ låt belönas med en Globen-biljett. Vi älskar QX snygga covergirl Molly!

Men sen. Vilket schlagerchock! Björn Ranelid & Sara Lis obeskrivliga europoesi Mirakel gjorde Molly sällskap till Globen.
Vi hade siat om att den kunde hamna varsomhelst mellan Globen och sjua, och tack och lov så höll den. Vi älskar den Caracola-poppiga refrängen som korsbefruktats med Ranelidsk poesi från de skånska slätterna. Vilken kulthit! Men vi förstår också alla er som inte gillar den och tokrasar nu. Men lugn. Ranelid kommer inte vinna i Globen. Den kommer bara att skapa kul festivalstämning och fortsätta skapa snackisar under festivalen 2012.
Och är inte det här grejen med Melodifestivalen? Storfavoriter och galna skrällar i en underbar mix. We love it.

Vidare: Att den falsksjungande kvintetten Youngblood tog sig till Andra Chansen var kanske lite överrasksande eftersom framträdandet svajade mer än en björkrisbuske i en orkan. Men kidsen bryr sig uppenbarligen inte om svajiga toner och gav Kempes killgrupp ett försök till att nå finalen.
Andreas Johnsons arenapop gick också till AC, och lämnade därmed stackars Mattias Andreasson utanför vidareavancemang. Men hans snygga RnB-ballad kommer garanterat att bli en radiohit, och han har snyggt punktat ut i vilken riktning hans karriär ska dra åt. Etta på iTunes i veckan?

Utanför hamnade också våra favoritbrudar i Love Generation, men deras svartvita tjejpop saknade mördarrefrängen och hitfeelingen som deras förra Mellobidrag hade. Synd på så coola katter.
Att Maria BenHaji och Carolina Wallin Perez inte tog sig vidare förvånade väl däremot ingen.

Nu har vi bara en delfinal kvar, och där avgörs allt på nåt sätt. Ska Danny kunna utmana Loreen om segern? Ska Christer Sjögren & Lotta Engberg ge schlagerfansen den första schlagern i Globen? Och ska Charlotte comebacka med en nya Hero?
Nästa vecka vet vi.