Kvintetten som nu är en kvartett släpper i juni sin tredje fullängdsplatta ”Night Work”. Den recenseras i det kommande numret av QX och vår recensent är minst sagt imponerad…
QX fick ett exklusivt snack med medlemmen Del Marquis inför skivsläppet och videoreleasen.
Om man hört de första demo-inspelningarna ni gjorde så påminner den här plattan mer om dom än de två studioplattor ni släppt…
– Ja, det stämmer. Vi ville gå tillbaka dit där vi var när vi startade. När vi började var electroclash något udda och ”smutsigt” eftersom det var så många dåliga band som höll på med den stilen. Vi ville ta ett steg bort från den stilen eftersom vi inte bara är ett electroclasband, vi är även ett ”vocalband” och ”danceband”.
Den första låten som släpptes på nätet från plattan var Invisible Light, och inte singeln Fire with Fire. Varför?
Fire with Fire är mer kommersiell än Invisible Light och det var lättare att säga att albumet var ”dark & dirty” om första låten publiken hörde också var åt det hållet. Så vi släppte den mörkaste låten från plattan först.
Så, nu när Paddy slutat är ni tre bögar och en faghag i bandet?
– Ja, det är lite som Spice Girls, alla kan ha sin favorit. Daddy lockar björnarna, Jake fashionbögarna, Ana heteromännen och jag tar alla däremellan. Det finns en plan med allt (skratt).