Samma vecka som QX Gaygala visas på TV4 har kanalen gjort ett Halvåtta hos mig-special, det är nämligen Regnbågsvecka då och fyra HBT-personer står för middagarna.
Pehr, Karolina, Mimmi och Marcus heter de fyra deltagarna som ska tävla om 15 000 kr denna vecka.
Vi ringde upp två av deltagarna, Mimmi och Pehr.
Regnbågsvecka i Halvåtta med bara HBT-personer, berätta, hur var det?
Pehr: Det var fantastiskt roligt att träffa tre för mig nya bekantskaper. Precis som det ska vara i halvåtta så kom vi från helt olika världar men har ett starkt intresse för mat. Både att äta och att laga.
Mimmi: Jag håller med, det var jätteroligt. Verkligen superkul.
Var det som ni tänkt er?
Pehr: Jag hade nog väntat mig att vi skulle ha varit lite mer färgstarka personer runt middagsbordet. Nu blev det blev lite, från oss alla, inställsamt och ibland tråkigt artigt.
Mimmi: Det var jobbigare än jag förväntat mig. Och långa dagar, från 15 till 02 alla dagar, förutom när man hade ”sin” dag, då knackade TV-teamet på 08.00. Det var tufft, men kul.
Vilka dagar hade ni?
Pehr: Jag bjöd på middag dag tre alltså på onsdagen.
Mimmi: Och jag dagen innan, på tisdagen.
Hur kom det sig att ni är med i Regnbågsveckan?
Pehr: Någon hade tipsat om mitt matintresse och att bjuda på middag så jag blev uppringd och tillfrågad.
Mimmi: En kompis till mig blev först tillfrågad, men hon ville inte, men tipsade om mig eftersom hon vet att jag är matintresserad. Jag äger ju två restauranger. Dock jobbar jag inte i köket vill jag poängtera. Jag är ingen kock, därmeot läste jag till sommelier förut.
Brukar ni titta på Halvåtta?
Pehr: Absolut, det är ett av mina favoritprogram. jag tycker det är oerhört underhållande att få se hur folk bor och vad de bjuder på för mat. När det sedan ibland dyker upp riktiga original som till 100 procent bjussar på sig själva blir programmet verkligen bara ännu bättre. Det är ett riktigt feel good program som man blir glad av att se.
Mimmi: Ja, det är ett jättehärligt program. Det är feelgood, ingen smutskastning, det är skönt. Jag gillar inte när man försöker få folk att framstå som idioter.
Fyra middagar fyra dagar i rad, hur mätt var du efter veckan?
Pehr: Inte så farligt faktiskt. ibland var man till och med riktigt hungrig när man var på väg hem. Det var långa väntetider mellan varje rätt och framförallt efteråt. Efter en middag var vi flera som antingen åt något på vägen hem eller när vi hade kommit hem, eftersom portionerna hade varit väldigt små.
Mimmi: Va? Nej, jag var nog rätt mätt måste jag säga. Men jag kan nog lista ut vilken dag du menar…
Är ni nöjda med era insatser?
Pehr: Ja det är jag även om jag hade hoppats att det hade gått lite mer smärtfritt. Jag serverade på friterade rispapperskorgar och när jag gjorde dem så brände jag min hand rejält på frityroljan. Blev blek och såg allmänt svimfärdig ut samtidigt som Kamera teamet stod där och frågade ”hur känns det?”
Mimmi: Ja, jag är jättenöjd, det gick strålande, inga missöden. I alla fall inte när kameran var på.
Åt du något som var riktigt äckligt under denna vecka?
Pehr: Ja men det säger jag också. Vad det är får ni se.
Mimmi: Nej, det gjorde jag inte.
En miljon tittare, längtar du eller bävar du tills det ska visas?
Pehr: Jag bävar verkligen. Jag var väldigt rak och ärlig i mina kommentarer. Men de som känner mig vet ju att jag är sådan. Men en miljon människor känner ju inte mig och då kan jag nog framstå som en elak typ.
Mimmi: Jag är faktiskt lite nervös… Men som tur är har jag bokat en resa i samma veva. Dagen efter ”min dag” flyr jag landet och åker på Mardi Gras i Sydney, Australien. Det känns skönt.

Regnbågsveckan i ”Halvåtta hos mig” visas 14-17 februari i TV4, kl 19.30.