Ny populärkulturhistoria är på väg att skrivas när en vår tids mest framgångsrika och populära komediserier, ”Helt hysteriskt”, är på väg tillbaka till tv-rutan med tre nya avsnitt till hösten. Serien om de två hysteriska pr- och modekvinnorna Patsy och Edina, blir med sina nya avsnitt en av få tv-serier att nu uppnå statusen att ha sänts och producerats i omgångar över hela tre decennier. Serien som började sändas 1992 för att därefter avslutas och tas upp i omgångar fram till 2004, vilket resulterade i totalt fem säsonger och ett antal specialepisoder, kommer nu till hösten alltså med sin sjätte säsong också att kliva in i sitt tredje decennium.

De tre nya avsnitten av ”Helt hysteriskt” kommer att börja spelas in i augusti om allt går enligt planerna. Joanna Lumley, som spelar Patsy i serien, uttryckte dock i en intervju för Hello! Magazine viss oro för att Jennifer Saunders, som både spelar Edina och skriver tv-serien, inte skulle hinna skiva klart manuset i tid. Saunders, som förutom att nyligen ha kämpat sig igenom bröstcancer, är redan involverad i två andra stora projekt då hon skriver på ”Spice Girls: The Musical” samt ”Uptown Downstairs Abbey” för Comic Relief. Men om allt går som det ska kommer den sjätte säsongen alltså att börja spelas in i höst.

Lumley uppgav också i en intervju för The Daily Mail att hon blev glatt överraskad när Saunders kontaktade henne med förslaget om att fortsätta den kultförklarade serien. ”Let’s do it” hade hon sagt och påpekade att det var lika bra att passa på medan alla som medverkade i originalserien fortfarande levde. Och ålder skulle kunna bli ett potentiellt problem för seriens fortlevnad då Lumley själv hunnit bli 65, och June Whitfield, som spelar Edinas efterhängsna men trogna mamma, numera är hela 86 år gammal.

Ålder är ett tema som kan tänkas bli en bärande del av den nya säsongen. Lumley uppgav i intervjun att serien, då den slutade 2004, lämnade Patsy och Edina på en plats som skulle bli en utmärkt startpunkt för de nya avsnitten av den redan absurda serien. Det sist som vi fick se av Patsy och Edina var nämligen att de blivit mycket, mycket gamla, och att de hölls vid liv endast genom att vara direkt inpluggade i vodkamaskiner…

Om suget efter ”Helt hysteriskt” blir för stort finns hela serien (säsong 1-5) tillgänglig på DVD, och för den som har orken är det också möjligt att leta fram de flesta avsnitten på Youtube.