Lördag kväll drar Wonks ESC-satsning igång på allvar. På scen på klubbens ESC-hemvist, Amiralen i Folkets Park, står Alcazar. Huvudgolvet sköts av Deejay Jonny och utomhus spelar Carina & Elecktra. Självklart blir det även karaoke i god wonk-anda!
Wonk håller sedan öppet – håll i er nu – från söndag varje dag från 16.00.
Tisdag kväll är det öppet hela natten. På scen står en hemlig gäst: ”Sveriges största Eurovisions-stjärna”. Det har redan släppts i kvällstidningarna att den hemlige är Carola, men från Wonks sida hålls det stenhårt tyst samtidigt som man låter meddela att ”detta vill du inte missa!”.
Och visst, på lördagsmorgonen bekräftade Carola på sin blogg att det är hon som är den hemlige artisten.
Tisdagens hemlighet kombineras med Dj David Simmons från Storbritannien. Hela ESC-cirkusen är nu på plats så räkna med att det blir en massa språk som talas, även om det ju i hbtq-sammanhang räcker med ett enda: kärlekens!
Nästa nattkalas på Amiralen/Wonk blir torsdag. Då är det Martin Rolinski som är huvudartist. Dj:ar gör Emil Hellman och utomhus Mathias Holmgren. På fredag är det Charlotte Perellis tur att ta över scenen hos Wonk och så blir det grand final lördag den 18 maj med Loreen.
Visst kommer en stor del av de europeiska ESC-fansen hänga vid Euroclub som i år är placerat vid Slagthuset, och säkert kommer de många som inte lyckats fixa hotellplats i Malmö, utan hamnat i Köpenhamn, även festa där.
Men ett givet tips är att det är att fixa förköp till Wonk-festerna. För Malmö kokar denna vecka och Folkets Park blir bästa och skönaste hänget med förutom Wonk/Amiralen, Moriskan, storbilds-TV på scen, Debaser och Cuba Café.




Mitt emot Amiralen och Wonk ligger just Moriska Paviljongen som in i det sista har putsats och fejats för att det skall vara extra fint till ESC. Hela denna vecka har man smygfestat inför den riktiga veckan och ikväll fredag är det queerklubben Tomboy som skall ge sitt bidrag till kalaset! Under veckan som kommer blir det bland annat High Heels dragshow, det blir Eddie Razaz, Pay TV och det blir norsk orgie på måndagskvällen med Bobbysocks i täten!


Bor ni i Köpenhamn eller tar ni Öresundståg från södra Sverige så är det alltså numera Triangeln som är stationen som gäller.
När ni går av där kommer ni ca 150 meter från BeeBar! Bara det! Den nyöppnade baren satsar hårt från onsdag den 15 maj då DJs tar över baren. Öppet 11.30 till midnatt och fredag lördag har man fått utökade tillstånd till 02.




Även om det inte riktigt lyfts fram att det är ESC i stan kan man konstatera att läderklubben SLM passande nog placerat en av sina kalsongkvällar just när det är en massa kinky-britter på plats (jo, det är så, endast britter är kinky på allvar). Och på fredagen är det nakenkvällen NUF. SLM har smart nog insett att läderbögarna som tar sig till ESC-festen nog lämnat de mesta av lädret hemma, så då kan man ju lika väl kör helnäck!
Såväl SLM som Folkets Park med hela sitt snart söndertrampade gräsmatta, kommer man till snabbast just genom att gå av i (ganska) nya stationen Triangeln. Och dessutom hamnar man pladask i Malmös absolut skönaste område Möllevången.





Vill ni bryta av är det såklart Köpenhamn som gäller. Här har alla barerna satsat på att göra extra fest de kvällar det är sändning från Malmö Arena. Men som sagt, många gäster från när och fjärran har inte fått boende i Malmö utan kommer att häcka i Köpenhamn, så frampå natten lär det fyllas på i gaybarer och andra etablissemang på den danska sidan bron!



Vilken sida om bron ni än bor på, eller vilken plats i världen ni än befinner er i så är det en sak som gäller för att hänga med: QX Schlagerprofilerna! Med alldeles ny fräsch bloggplats.