⁃ Vi har båda dj:at och haft klubbar i många år, brinner för både dansmusiken och gayutelivet i Stockholm och vill kombinera båda sakerna – det blev Polari!

De berättar att de flesta av de dj:s och artister som de bokat i sommar har hbtq-anknytning, och är några av de största och bästa inom det som de håller på med. Några man kommer kunna höra under sommaren är Dj Sprinkles, Virginia, Discodromo och nu på premiären vår sydafrikanska housefavorit Portable.

– Det känns över huvud taget som att det just nu är fler än någonsin inom ”familjen” som är eller börjar bli stora inom dansmusiken vilket är något som vi vill lyfta fram. När vi växte upp fanns inte så många öppna förebilder inom musik och kultur och gays fick nöja sig med att vara konsumenter.

Berätta om namnet Polari
– Polari är namnet på kodspråket som talades av gays, sjömän, skådisar, prostituerade och annat skönt folk i London under främst 60-talet. Att kalla fest för ”kiki” kommer till exempel från Polari, precis som idag ännu vanligare ord som butch, camp och drag.

Vilken är er vision för klubben?
– Att gays och deras vänner ska kunna dansa och ragga till skitbra musik varje lördag ända fram till 05:00. Många i Stockholm håller sig hemma på helgerna och åker till Berlin, London och Barcelona en gång i halvåret istället och festar av sig, men nu kan de gå ut här också.

Hur kommer man som gäst märka att hbtq-andan genomsyrar klubben i övrigt?
– Mycket handlar om vem som arrangerar klubben och vilka dj:s som spelar. Det är ofta genomskinligt när straighta ställen vill dra gaypublik utan att det finns något egentligt engagemang bakom – vilket vi har! Resten står besökarna för.
 
Att ha sommarklubb, hur skiljer det sig från att ha klubb annars?
– Folk är mer avklädda, gladare och kåtare. Så det är generellt väldigt kul att ha klubb då.

Hur märks gayturismen?
– Den brukar märkas lågintensivt under sommaren fram till veckorna på och kring Pride när det exploderar. Vi kommer ha fest först på fredagen i salongen och på hela Berns på lördagen med fyra dansgolv, det vill säga rum för massor av gayturister

Vilka förhoppningar har ni inför helgen?
– Att det kommer jättemycket folk som har sin roligaste klubbkväll någonsin och att det är så varmt att det går att nattbada efteråt. Det sista känns minst troligt.