Den 14 juli kommer Angel Haze, eller Ängeldimman som det skulle bli på svenska, till Berns i Stockholm. Det blir hennes första besök här.
– Jag är jättenervös och det är som en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser särskilt fram emot att besöka Gamla stan, för jag gillar verkligen slott och städer med historia.
Och den 30 augusti besöker hon Uddevalla under festivalen Solid Sound.
Vet du någonting om svenskt gayliv?
– Nej, jag har ingen aning. Kanske kan du visa mig runt.
Självklart!
Angel är tillsammans med den 18-åriga amerikanska modellen Ireland Baldwin, dotter till skådisarna Kim Basinger och Alec Baldwin. Haze kallar sig en hopplös romantiker och i sociala medier lägger hon ofta upp kärleksförklaringar till Ireland. En löd: ”Jag har väntat hela livet på att blommorna ska blomma och nu när mörkret har försvunnit så låter vi vår trädgård växa tillsammans.”
– Jag älskar Ireland och hon har den mjukaste själ jag har mött, säger Angel.
Tror du att det skulle vara någon skillnad på att bo med din flickvän här, jämfört med i USA?
– Jag uppfattar Europa som mycket mer liberalt än USA och jag tror det hade varit häftigt att bo i Sverige. Men trots allt har vi inte stött på några direkta problem här hemma.
Du kallar dig pansexuell, vad innebär det?
– Jag tror på kärleken och att man kan älska vem som helst. Kallar man sig bisexuell har man ju en uppfattning om att det bara finns män och kvinnor.
Är det viktigt att vara öppen med sin sexualitet om man är känd?
– Nej, det tycker jag inte. Jag bryr mig inte om det.
Vilka svenska artister gillar du?
Lykke Lis musik är grym och vi har ett samarbete på gång…

Angel Haze på Berns