Hon får dig snygg till Way out West

Way out West sätter igång idag och pågår under hela helgen i Göteborg. För den som vill hitta den ultimata festival-outfiten är Secondhandstore ett perfekt ställe att leta.
– Secondhandstore är en stor spegling av mig själv. Allt i butiken är handplockat utav mig, och det finns kläder och accessoarer för alla humör och tillfällen. Butiken andas mycket ”hemma hos” känsla, och den personliga servicen är något jag värdesätter högt. En lyxig känsla utan att det behöver kosta skjortan, alla mina kunder får det lilla extra! Jag har valt att inte placera in mina produkter i något typ av fack, utan allt finns tillgängligt att mixa och matcha så som individen själv önskar, alltså inget herr/dam tänk, berättar Ebba Juslin.

Vad har du för slags kläder?
– Jag har valt att inte fokusera på några märken, utan unika plagg som är lätta att använda. En blandning av vintage, second hand och deadstock.

Hur är variationen i storlekar
– Min önskan är att alla ska kunna handla i min butik, oavsett storlek och form. Storlekarna finns i en stor skala. Det viktigaste är att våga prova, då storlekar skiljer sig mycket från olika årtal och ursprung.

Du ska ha ett event i samband med Way out West, berätta?
– Jag ställer till med en shoppingfest i dagarna tre, med en härlig festivalfeeling. Butiken är fylld med massor av fina festivalplagg! Jag bjuder helt enkelt in till en glad start på festivaldagarna, där man kan bli piffad innan man går till festivalen. Torsdag, Fredag & Lördag 12-15.

Vart hittar man dig?
– Butiken ligger ett stenkast från Linnégatan och slottskogen. Kastellgatan 16B, närmaste hållplatsen är Olivedalsgatan, Linnéplatsen eller Pilgatan.

Hur ska man klä sig i helgen enligt dig för att vara ”rätt”-klädd?
– Min personliga åsikt är att det inte finns något ”rätt” eller ”fel” utan att man måste våga gå på sin egen känsla och framför allt något man är bekväm i. Känner du dig fin så är du fin! Personligen så gillar jag att våga blanda olika material, stilar och sedan lägga till en rolig accessoar. Ett hårsmycke kanske?

Säljer du hårsmycken också? och accessoarer?
– Ja absolut! Hårsmycken från Ruth-Hannah och massor av vintage accessoarer, väskor med mera. Allt som finns i butiken är även till salu, tanken är att det ska kännas lite som en walk in closet och i och med att allt är till salu så ändras utseendet även i butiken.

Öppettider: Torsdag, Fredag, Lördag 12-15.