Sätt regnbågsfärg på dina videos

Efter Stockholm Pride lanserade Faggot Apparel det nya pridefiltret tillsammans med VideofyMe. Konstigt tycker säkert många, varför lanserades den efter Stockholm Pride? Det finns en tanke bakom det hela. Såhär säger Shelly Mulshine från VideofyMe.
– ­­­Årets tema på Pride-festivalen är ”vardag” och detta har vi valt att tolka genom att uppmana folk att filma just sin vardag, genom regnbågsfiltret. Vi har även valt att släppa filtret och lansera #everydaypride-kampanjen efter Pride, istället för innan eller under, just för att belysa faktumet att det här är frågor man bör lägga fokus på varje dag hela året och inte bara under en vecka. Filtret och kampanjen kommer därför även att få ligga kvar året ut. Den 1 januari 2015 donerar vi hela det insamlade beloppet, säger Shelley Mulshine från VideofyMe.

För varje 100 visningar på alla sammanlagda videos på hashtagen #everydaypride så skänks 5kr till människorättsorganisationen Civil Rights Defenders.
– Vi vill engagera ännu fler unga människor i HBTQ-frågor. Video är ett kreativt och coolt format och för att nå målgruppen blir VideofyMe ett perfekt media, säger Tommie X, grundare av Faggot Apparel.
– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna inleda det här samarbetet med Faggot Apparel och kommer att fortsätta att fokusera på utvalda samarbetspartners inom mode, musik, livsstil och samhällsfrågor för den här typen av kampanjer, avslutar Shelley Mulshine.