Bakom Secret Garden står Ibrahim Ghassan och Celine Åkerman och i dagarna slog de upp portarna till ett nyrenoverat Secret Garden, som ligger i Gamla Stan. Vi ville såklart veta mer…

Berätta om Secret Garden, är det en bar, restaurang eller klubb?
Celine: Secret Garden är en restaurang och gaybar. Det är ingen nattklubb.. än!

Det finns redan hyfsat med gayställen i stan, varför ska man gå till er?
Ibrahim: Det finns redan ett par gayställen, men inte tillräckligt många. Det behövs en ny öppensinnad restaurang och bar som håller låga priser och som är öppen längre och mer tillgänglig. Vi finns mitt på Kornhamnstorg i Gamla Stan med en uteservering samt en innergård. Utöver det så har vi öppet 12-03 alla dagar i veckan, hela året.

Ni håller väldigt låga priser i baren.?
Ibrahim: Folk skall inte behöva betala en förmögenhet för att gå ut och ta något att dricka. Folk älskar billigt, det gör att de vill komma tillbaka oftare. På grund av våra otroligt låga driftkostnader samt ett bra avtal så har vi kunnat tillfredsställa våra gäster med grymma priser, även på alkoholfritt.

Så vilka är ni då?
Celine: Mitt namn är Celiné Åkerman och jag har jobbat i krogbranchen ett par år innan jag tog över här som restaurangchef och bytte namn och koncept till Secret Garden. Jag har länge tänkt på att Stockholm behöver nya gayställen med en cool lokal, bra koncept samt god mat. Och som dessutom har samma billiga priser som vi har!
Ibrahim: Mitt namn är Ibrahim Ghassan. Jobbar som bitr. Restaurangchef för Secret Garden samt är ansvarig för WONK Stockholm. Jag jobbar tillsammans med Celiné för att bidra till att Gamla Stan skall återta sin position som det tätaste gayområdet. Och vi har bara börjat!

Ni har redan smygöppnat. hur har det gått?
Celine: Det har gått jättebra! Premiären var över förväntan och folk har börjat hitta hit, och de älskar lokalen och innergården där vi har bevarat detaljer från 1650 då byggnaden byggde. Lokalen har en äkta och genuin känsla av Gamla Stan.

Kommer ni ha dj och dansgolv?
Ibrahim: Vi kommer att ha DJ torsdag-lördag, men ingen riktigt dansgolv. Men är man sugen på att dansa så finns det självklart plats.

Ni har en innegård också hur länge ska den vara öppen?
Ibrahim: De flesta uteserveringar måste stänga till midnatt och snart är säsongen över. Vår innergård kommer att vara öppen till 03 alla dagar i veckan året runt. Just nu har vi ett provisoriskt tak, utan att ha tagit bort utomhus-känslan, fram tills vi fått vårt glastak som vi kommer kunna öppna och stänga för att våra gäster skall få möjligheten att röka där också. Det är en av sakerna som gör oss unika, att ha ett serveringstillstånd utomhus till 03 alla dagar!