Nya numret av magasinet Mums! kommer ut i dag. Tema: Döden. Varför då, chefredaktör Petter Wallenberg?
– Mums har alltid utforskat annorlunda teman och döden känns som något man sällan pratar om. Därför kändes det intressant att göra ett helt nummer om det och utforska det här tunga ämnet på en massa nya sätt. Döden som konst, som hobby, som jobb. Döda kändisars sista måltider, modet bland de döda. Begravningsentreprenörer, präster och obducenter. Dödsmasker som skönhetsstory och dödsgudinnor som dragshow. Alexander Bard berättar om hur internet förändrar vår syn på döden, medan Bea Szenfeld och andra konstnärer tolkar döden exklusivt för Mums. Allt detta plus mycket mer hittar man i Mums #5 – det dödliga numret. Döden kan vara ond och orättvis. Den kan också vara fabulös och fascinerande. Vad man än tycker om den så berör den oss alla.

Finns det någon artikel som du tror kommer bli extra uppmärksammad?
– Under hösten har vi öppnat redaktionen på kultursajten Grolsch Studios där svenska folket fått bidra med idéer om döden till det kommande numret. Vi blev överrumplade när den unge vackre poeten Silas Skonnord hörde av sig från Norge och berättade sin historia. Han är 25 år och skulle kunna bli rockstjärna om det inte vore för att han har leukemi och snart ska dö. Läkarna har gett honom veckor. Vi fick ett samtal med honom, om sånt man aldrig pratar om. Hur tankarna går om livet när man vet att man snart ska dö.

Vad händer under festen på Södra Teatern?
– Det blir vernissage där konst och foton från numret ställs ut, och så kommer man såklart kunna lägga tassarna på en tidning. Dessutom blir det en helkväll med klubben Mums Mums, med dj’s House of Wallenberg + Apollo och crew, dragvärdinnor, strippande skelett och show från vår omslagsflicka, dragdrottningen Butchessa som tolkar döden live på scen. Årets stora snackis är att vi dessutom kommer ordna en seans för att få kontakt med en av de mest älskade döda kändisarna – Whitney Houston!

Vad önskar du dig just nu?
– Jag önskar att Whitneys ande kommer att ge sig till känna under kvällen! I så fall vill jag att hon sjunger I wanna dance with somebody från andra sidan! Prick 22:00 börjar seansen. Det är fri entré hela kvällen och det är endast på festen man kan hitta den tryckta tidningen Mums #5. Efter släpp går den att ladda ner som pdf på grolschstudios.se. Vi ses!