– På lördag är det tredje gången gillt för FIST och vi slår på stort! Vi kommer ha öppet längre, vara i en större lokal och har en extremt kul lineup. Till exempel ett liveframträdande från Tami Tamaki som vi själva tidigare sett på Gagnef och på dragfestivalen Bushwig i Brooklyn. Efter det visste vi att Tami måste komma till Stockholm och spela hos oss!

Ni har fått en undergroundicon, LaBeija, med. Vem är det och varför är det en toppbokning?
– Ja! Joey är en relativt färsk LaBeija men vi tror att det kommer bli rätt så omedelbart uppenbart för alla som kommer på lördag varför han fick ta plats i det legendariska huset. Joey gör musik under samma namn och arrangerar fester men till FIST kommer han komma för att DJ:a! Utöver Joey DJ:ar även vi själva, klubben Bodys DJ City och VJ Kinski som tidigare gjort visuals till bland annat Norbergfestivalen, Fotografiska och Volt-festivalen. Han kommer bildsätta kvällen och har utlovat en mycket homosexuell estetik!

Vilka erfarenheter tar ni med er från tidigare arrangemang?
– Kanske främst att hur en kväll blir styrs till så stor del av vilka som kommer och hur de interagerar med vad som händer på kvällen! Boka kul grejer känns som den enkla biten i jämförelse med att försöka se om det blivit en go mix folk! Sen att vi insett exakt hur viktigt det är med att lösgöra sig från straighta platser, karva ut en liten bögoas för en kväll och göra något kul där.

Vad vill ni undvika från tidigare?
– Att alla som ville komma inte fick plats! Långa toaköer! Vår egentligt största lärdom hittills är hur viktigt det är att hitta en lokal som funkar för den här typen av kväll och vi känner att Fabriken är den platsen.

Vilka riktar ni er till?
– Bögar! Vi som arrangerar är alla bögar och vår ambition har alltid varit att göra en bögklubb som innebär mer än bartenders i bar överkropp. Stockholm har en uppsjö bra bredare queerklubbar men när det kommer till klubbar där publiken är antingen uttryckligen eller underförstått homosexuella män så tenderar det att se ut på ett rätt likriktat sätt. Vi tror att något intressant finns i mötet mellan de bögar som aldrig skulle festa utanför de stora mainstreamgayklubbarna och de som går på queera grejer på större klubbar som Berns, Slakthuset och Under Bron. Så en ambition är försöka se till att de sfärerna möts. Vi vill ha ett till alternativ helt enkelt!

Vilka outfits vill ni se?
– Vi vill att alla ska komma i det som de känner sig snyggast i men behöver någon tips är t.ex. mjukisbyxor och crop tops, rent objektivt, de sexigaste plaggen! En bra tumregel är att kläder skall man ha för sig själv och inte för andra. Och just det, äkta vinterklubbtips: shorts under termobyxor som man hänger in i garderoben!