I morgon fredag uppträder Magnus Carlsson med sin finalhit Möt mig i Gamla Stan på stockholmska Candy. QX tog ett par ord med vår älskade schlagerikon.

Hur kommer det sig att du spelar in den på engelska, är det en föraning om vinst?
– Haha. Det kom papper från SVT om att de svenska finalisterna bör se över så att det finns en engelsk version om det skulle bli så att en låt på svenska vann. I fall att. Så senaste veckan har vi jobbat fram en text. Det var klurigt ville få in Stockholms-vinklingen, men det gick bara inte. Det blev för många stavelser, så nu blev det Meet Me Downtown Tonight. Den blev lite hårdare och snärtigare på engelska.

Hur känns det att vara i final?
– Det är så roligt! Nu är singeln ute och så ska video och skiva ut. Det är det här jag längtat efter. Att vara f final innebär att projektet och låten i hamn, och nu är allt annat en bonus. Men jag är ju en vinnarskalle så jag ska ge allt i finalen.

Hur låter kommande plattan och när kommer den?
– Det är samma feeling som Möt mig i Gamla Stan, schlager/eurovision, med lite G:son-låtar, och Lina Eriksson som skrivit texten till ”Gamla stan” är med. Låtarna är på svenska och Henrik Sethsson och Jimmy Jansson är också med och skriver. Jag plockar med de två senaste singlarna Oslagbar och Tillsammans också. Den ska helst komma till finalen, annars veckan efter, men den har ingen titel än.

Senast du var med i finalen, 2006, så blev det en placering på nedre halvan med Lev Livet, Är målet att slå det?
– Haha, jag hoppas det går bra så klart. Allt kan hända och det är därför vi förbereder. Man vill ju inte bli tagen på sängen OM det skulle hända att det gick riktigt bra.