Nej det blev inget 1 april-skämt i år på QX. Eller ens en Askonsdagsluring! Annars hade just ett aprilskämt kunnat handla om att regeringen beslutat ta bort det hysteriskt pinsamma kravet på speciellt danstillstånd om man serverar alkohol. Frågan är bara vad som skulle vara det verkliga april-skämtet. Att lagen ens finns slår ju att den skulle tas bort.
Sverige med sin lutherska skräck för lust och fest är verkligen fantastiskt med sina regler som får omvärlden att fnittra och förfasas om vartannat.
Men så är det och så lär det vara ett bra tag till. Händerna på täcket och hallonsaft i glasen.

Så istället över till den makalösa Påskfest som trots krångel ändå sys ihop av våra krog- och festfixarhjältar landet runt!

Onsdag smygstartar festen och våren. BeeBar i Göteborg och Malmö har öppnat sina uteserveringar! Kanske inte direkt i strålande sol, men ändå! Våren är de facto här!
Onsdagsnatten tillbringas först på Bee i Malmö där man sedan fortsätter till SLM som har fest i bara mässingen! Bee startar man i även i Göteborg eller om man är i Stockholm på Torget, By Adam, Secret Garden, Side Track, B:1an, Urban Deli, Bitter Pills. Nattlivet går sedan vidare för killar och de läderbögar som inte flugit till sitt eget lilla Blåkulla vid Nollendorfplatz på SLM som inleder sin Påskhelg med att pynta lokalen mellan 19-23. På Kungsgatan har Wonk öppet för nattsuddare!







Just Wonk har satsat hårt på Påskhelgen och har fått över den ukrainska gruppen Kazaky. Senast såg ni dem med Loreen på Melodifestivalen. Kazaky-killarna i högklackat är så ofta i Sverige att jag börjar tro att de helt enkelt blivit förvirrade av våra liknande flaggor! Snygga är grabbarna och på Wonk passar de som hand i handske!
Torsdag är de i Göteborg där Wonk har extraöppet bara för dem. Fredag är det i Stockholm där Wonk, Kazaky till ära, har bytt lokal för att få plats med alla fans. Och lördag är gruppen på plats i det wonkska imperiets hemmahamn, Malmö!





Torsdag markerar starten på en riktigt skön satsning från legendariska Torget! På plats finns Reine från DiamondDogs som showar I Kryzzet! Torget kör sedan på fredagen VJ SEB som mixar Army Of Lover-videos på storbildsskärmen. Och på påskafton är det Melodifestivalen 60 år som hyllas på samma skärm. Kul med eventsatsningen på Torget som faktiskt gått och blivit hela 15 år.






Torsdag händer något helt magiskt i Stockholm. På Hornhuset vid Hornstill bjuds på en hel natts gratis fest. Inte gay per definition, men garanterat queer. Bara det att Dj Joel Mull är på plats i Stockholm mellan sina mångtusenhövdade landningar och starter världen över för hyllade spelningar! Herregud. Ställ er i kö redan nu!



BeeBar i Göteborg startar sin påsksatsning på torsdag kväll, som lämpligt nog döpts till Stjärttorsdag. Schlager för allt vad skinkorna pallar blir det den natten liksom på Långfredag och det är öppet till 02. På Påskafton håller BeeBar igång till 03 med Dj Tom som ett av nattens alla dragplåster.



Fredag är ju för de troende kristna en dag då man skall ta det lite lugnare. Samma kväll är det dock Pesach enligt judisk tradition och efter att ha firat uttåget ur Egypten är det fritt fram att parta loss – så på med kipporna och ge er ut i partynatten helt enkelt! Är man riktigt into it på det kristna sättet kan man ju alltid göra som i Valencia och klä sig i helkåpa, ta fram piskan och dra ner till SLM för lite självspäkelse. På SLM spelar dessutom GVK Addiction och framförallt: Fredag på SLM är Björnkväll! Öppet för medlemmar i SLM och gratis entré!
Roar sig gör man med fördel – förutom på ovannämnda Wonk och SLM – såklart på Candy där Lineup denna afton är vackra/bästa Pamela i Candy Floss House-grottan, legendariska (och jag menar det verkligen) Emil SoundFactory på Main Candy floor liksom skönaste Makkan på Bon Bon floor.
Jäkla massa floors.




På tal om fet satsning på Påsken! Gretas i Göteborg har extraöppet på Skärtorsdag till 05, håller öppet till 03 på Långfredagen och slår upp portarna för en långkörarnatt igen på Påskafton! Öppet till 05. Torsdag bjuds på GoGo-dansare och Dj-uppställningen Dixo och Wookie. Fredag Mia och Walter och så stjärnavslutning lördag med Richie M och Lasecki.



Så vart det då lördag! Nu jädrans!
På SLM Stockholm är det Sports Night! Populär fest så det stänker av svett och kroppsvätskor. Snygga sportkläder hittar du i QX Shop! Dj för natten är Peterz. Suggestivt. Riktigt bra! Missa inte.
Tvärs över går’n – eller i alla fall Mariatorget – är det King Kong-natt. Denna gång kompenseras för att det bara vart tvåöppet förra lördagen. För Påskafton kan man festa loss i källaren till 05. QX vill inte skryta. Gud förbjude. Men det är vår egen redaktör Ronny Larsson som vänder plattor på schlagergolvet. Gissa att det blir svettigt. På stora golvet spelar Makkan sin famösa blandning av ”dance, RnB, 80s, 90s, disco and vocal pop house”. Och Madame Heinz får sällskap av Scotty the Blue Bunny. Mannen från Brooklyn som bosatt sig i Berlin och flyr hals över huvud till Stockholm när läderfesten tar över den tyska huvudstaden! Och här, på KingKong, drar han på sig den tight blå lycra-dräkten, kaninöronen och freakar loss totalt! Toknatt alltså.
På Södra Teatern är det återigen härliga Mums Mums som sköter festen! YouTube-Idol-tävlingen går vidare i all sin galenskap och kvällens ratar sig enligt detta schema: 21-23: DJ:s Bex De La Kex & Lucky Slut Bonita, 00:00 YouTube Idol 2015 – andra deltävlingen 23-02: DJ House of Wallenberg. Gissar att paraden från Mosebacke till Mariatorget kommer bli färgglad när Mums Mums stänger och King Kong fortsätter festen!
Lördag natt är det värt att ta sig till Hornhuset igen. Då slår Dj Pjotr och Staffan Lindberg upp portarna till Hornhuset igen, eller mer specifikt lokalen Laika. Det två spelar på sin bar Café UFO och får hjälp av Count Hemmendorff. Pojkar och flickor – lyssna på en gammal dansman: det går att dansa till annan musik än Kicki Danielsson. Inget ont menat. Men kan vara mind blowing att vidga vyerna ibland!







Så vart det söndag. Men inte vilken söndag som helst! För på måndag får vi sussa länge! Denna Påskdag har såklart fantastiska Patricia öppet på Söder Mälarstrand. Och som lök på laxen har King Kong extraöppet med temat Red Sunday med Alex Waller på schlagergolvet och Makkan på dance! På söndag har dessutom SLM extra öppet mer bar utan påbjuden dresscode.




Och! Det är sant. Våren är här. BeeBar öppnar uteserveringarna som sagt och det gör även Mälarpaviljongen. Fredag är premiär!