Det har knåpats och knepats på Nobelberget efter att man stängt igen sin akuta flyktingmottagning. Till helgen är man klara med det som kallas ett klubbdistrikt.
Det blir flera klubbar i ett och ibland öppnas alla portarna och hela huset format till en XXL-fest.
En del av lokalen har döpts till Venus och har fixas ihop till att fungera för queera gäster med vänner. Boss för Venus är George Chamoun som i somras låg bakom klubben Sissy i Gamla Riksarkivets lokaler på Riddarholmen.
– Venus är en klubbplattform av, med och för HBTQ-personer, berättar han för QX. Vi har premiär fredagen den 13e november och kommer sedan köra på varje helg med olika HBTQ-inriktade klubbar.

Vad blir inriktningen på det ni gör på Venus?
– Klubbarna som kommer köra på Venus är bögklubbar, lesbiska klubbar, femme-klubbar och diverse queerklubbar. Musiken fokuseras främst kring hiphop, R&B, dancehall, jersey club och ballroom med lite utrymme för experimentell musik.

Ni är en del av Nobelberget – men var där?
– Venus ligger i källarlokalen i klubbhuset på Nobelberget med ingång på markplan och med god tillgänglighet. Matilda Bergström har jobbat med inredningsarkitekturen på klubben och har tagit tillvara på det som fanns i lokalen när den användes som lager. Bland annat kommer vi ha kvar tre gigantiska burar som ska rymma en pool, ett dj-bås och ett hängområde. Vissa delar av lokalen är kaklad och en av väggarna är tapetserad med ett gigantiskt kollage som besökare av klubben får hjälpa till att fylla på allteftersom. Lokalen rymmer 150 personer.

Berätta mer om din bakgrund i klubbbvärlden?
– Jag har tidigare jobbat med klubbarna Vårbergs Dansservice och Celezte. Den sistnämnda var en sommarklubb på Riddarholmen i Gamla Riksarkivets gamla lokaler. Där hade jag och Edith Hammar queerklubben SISSY vid tre tillfällen med akter som Cakes Da Killa och Lotic. Jag har även anordnat den separatistiska klubben SWEAT för personer som rasifieras.

Vad har du för drömmar och mål med din satsning på klubblivet i Stockholm
– Målet är att Venus ska bli en trygg plats för alla HBTQ-personer oavsett könsidentitet och sexualitet. Kommer du till klubben ska du känna att du kan vara precis den du är och se ut precis hur du vill se ut. Venus ska vara HBTQ-separatistiskt ur alla aspekter; personal, dj:s och andra akter vi bokar ska helst vara HBTQ själva. Är man straight finns det väldigt många andra ställen att välja mellan, så vi ber straighta cispersoner som kommer till Venus att vara medvetna om att de tar upp en plats som hade kunnat gå till en HBTQ-person.

Vad händer första kvällen
– Det blir ett medley av olika dj:s som kommer ha klubb på Venus. Det blir en storslagen premiär och någon typ av crazy performance lovas! På lördagskvällen dagen efter kör klubben Mahoyo i samband med en releasefest för boken Rummet.