Utan att generalisera så har tyvärr det största motståndet kommit från gaykillar som jag ofta hör prata om diskriminering, orättvisor och fördomar men som sedan själva behandlar T-människor på just det sättet. Exempel på detta är när det har gått så långt att vissa, i detta fall, gaykillar sprider att jag skulle vara HIV-smittad vilket inte är fallet. Jag har under 20 års tid fått utstå otrevliga kommentarer, påhopp och avståndstagande från gaysamhället som i ord och handling visat att jag inte platsar i “familjen”.

Allt detta gör mig ledsen och besviken och det är därför jag ville lyfta fram det här problemet. Jag är tyvärr inte ensam om dessa erfarenheter och det är därför jag tycker att det är viktigt att prata om hur verkligheten ser ut för många utav oss. Som tur är delar inte alla den här synen på oss utan många är accepterande och förstående och det glädjer mig.

Jag har funderat på en sak Jens och det är vad vill du att vi så kallade “rymdvarelser” ska ta vägen och göra?
Jag tror att du får ställa den frågan till media, som faktiskt får större tittarsiffror när de visar spex och rymdvarelser istället för “vanliga” Svenssons som råkar vara gay och ha helt vanliga liv och intressen!

Vi är många som önskar att HBT-personer kommer att bemötas på ett fördomsfritt sätt i framtiden och av människor som är open minded för att öka toleransen mot oss i samhället och speciellt inom “familjen”. Det gläder mig att du, precis som jag inte vill att HBT-rörelsen ska bli en freakshow utan en rörelse som förhoppningsvis tas på allvar och där vi alla får komma till tals, på lika villkor, oavsett om man är H, B eller T!
Jag trodde att meningen med Pride var att hela spektrumet och mångfalden skulle synas och uppmärksammas och det inkluderar alla, vare sig man tillhör HBT, regnbågsfamijer eller någon annan grupp.

Vi vill inte bli utmålade som karikatyrer eller rymdvarelser utan bara få vara dem vi är.
Jag vill vara ärlig gentemot mig själv och andra och kan och vill inte gömma mig bakom en fasad. Jag hoppas att du känner att du kan vara dig själv och visa ditt riktiga jag, “vanligt” eller inte. Jag vill inte ha ett samhälle där man baserat på normer inte får vara sig själv och den människa man egentligen är, utan måste placeras i ett fack och rangordnas efter hur man ser ut eller är.

Kul att du tyckte om mitt Prideframträdande!
Kram på dig

Jag vill vara ”vanlig”, får jag det?