I somras var det Köpenhamn som var centrum för de internationella kultur- och idrottsevenemanget OutGames.
Nu i sommar är det Köln som står värd för GayGames, ett konkurrerande evenemang med fler år på nacken som samlar hbt-idrottare från hela världen. Tidigare har GayGames arrangerats i Europa 1998 då Amstredam stod värd.

– Jag har stor förväntningar på att vara en del av något som är så stort för vårt community världen över, säger australiensiske simhopparen Matthew Mitcham i samband med att det blev klart att han kommer till spelen.
– Detta event för lesbisk och gay kultur ut på planen, på banan och in i poolen. Att ”vara öppen” betyder för mig att vara just den jag är utan att skämmas över något och utan att ha någon anledning att dölja mig. Att delta i GayGames är en bra möjlighet för lesbiska och bögar att visa att vi som grupp inte är de stereotyper som heteromedia älskar att framställa oss som.
GayGames har totalt 35 olika idrottsgrenar som man kan anmäla sig till. Dessutom hålls fem större kulturevenemang och självklart en rad fester. Anmälan för att delta, oberoende av i vilken klass man väljer, skall göras innan den 31 maj.
Spelen hålls den 31 juli till 7 augusti.


www.games-cologne.com

Hopp från 1 meterssvikt i Rom 17 juli 2009