Vad? Dr Denim, vår/sommar När? 18 augusti, 11.00 Var? Mercedes-Benz tält i Kungsträgården Hur? Elektrokompad machostrutt på landningsbana i rökfylld, stroboskopspäckad hangar.

Sammanfattning: Både visningen och plaggen ger en rå, hård känsla. Dr. Denim visar en maskulin vår/sommar-kollektion inspirerad av flygvapnet. En ruffare Top gun. Det är urbant, street och fantastiskt bögigt.


Desto roligare blir det när man blandar. En intressant detalj är de löst sittande jeansen med fickorna utanpå, och fallskärmsremmarna.


Lite mer vågade ärmar på det plagg i kollektionen som är lite mer high-end. Till höger avslappnad funktionalitet i kollektionens mer jordnära färgskala.


En av modeveckan mest förekommande färger är blå – här i en rått elegant, skir överdel. Här snyggt matchat med stövlar från typ 2005, som på något sätt ändå känns fräscht (nej det är inte Brüno som skriver detta). En annan trend för vårmodet är grafiska mönster, som synes på bilden till höger med ett långt stickat linne i naturfärg.

Se fler visningar från modeveckan:
Hope
Whyred
Nikolaj d’Étoiles