Mark Foster är Storbritanniens före detta guldpojke när det kommer till simning. Han har satt världsrekord åtta gånger, framförallt var det fjäril och frisim som gällde. Den två meter långa vattenhunken tog i sin karriär sex VM-medaljer.

I början av 2000-talet bodde Foster tillsammans med friidrottaren Colin Jackson som rumskompis. Då florerade rykten om att de skulle ha varit ett par. Idag har även Jackson kommit ut som gay.

– Det kändes som att jag hade en slags hemlig underström som var mitt hemliga liv. Utåt visade jag upp Mark, simmaren, Mark, grabben. Men under ytan var det en helt annan historia. Nu vill jag leva mitt liv mer autentiskt, säger han i en intervju med Winq Magazine.

Under hans tid som idrottsman ville han inte att hans sexualitet skulle vara i rampljuset. Istället ville han att folk skulle fokusera på hans prestationer i vattnet.

– När jag var med i landslaget var jag Mark, simmaren. Jag ville inte att min läggning skulle ta fokus från det. Jag vande mig vid att behöva visa upp en hård fasad.

I en intervju med The Guardian berättar han att han dock har varit öppen till sin familj och till sina vänner.