Transkillen Mack Beggs genomgår en könsbekräftande behandling med en låg dos testosteron. Han har brottats sen han var liten och älskar sporten.

Förra året väcktes en högljudd debatt i hemstaten Texas, USA, om huruvida Mack skulle få fortsätta att brottas mot tjejer, rapporterar Gay Star News.

Han bad om att få tävla i herrklassen men stoppades eftersom regelverket för skolidrott i Texas säger att ungdomar endast får tävla i klassen som matchar könet skrivet i deras födelsebevis.

Mack lät inte det stoppa honom från att göra det han älskar och fortsatte brottas i damklassen.

Buas ut i live-tv

– Han hyser så mycket respekt för alla tjejer han har brottats med. Folk säger att Mack spöar upp flickor, men de unga kvinnorna han brottas mot är tuffa. Det har mer att göra med teknik och disciplin än styrka, säger hans mamma Angela McNew till Dallas News som svar på kritiken om att Mack fortsatt brottas i damklassen trots könsbekräftande behandling.

I helgen vann han delstatstiteln i sin viktklass (49 kg) i damklassen. Men då buades han ut av hundratals åskådare.

Flera stora Twitterprofiler har felkönat honom och riktat kritik mot att han ställt upp i turneringen.

– Hennes ”färdigheter” lade henne på rygg. Det var steroider som tillät henne att bulka upp och bygga muskler. Det här är en skam för Texas UIL. Grattis till alla unga kvinnor som inte fuskade för att ta sig till finalerna, skriver crossfit kontot Crossfit Memes.

Se filmerna från Macks seger och publikens burop nedan!