Fresstyle-åkaren Gus Kenworthy från USA gjorde sitt första OS ute ur garderoben. I flera intervjuer vittnade han om en befrielse att våga vara öppen, något som han inte var under vinter-OS i Sotji.

Men den öppenheten hade sitt pris.

Han har fått utstå en enorm mängd homohat, både på Youtube och Twitter. I en tweet visar han upp skärmdumpar som exempel på hur det har sett ut.

– De säger: ”Det är 2018, ingen bryr sig om att du är gay. Homofobi finns inte längre. Släpp det”. Samtidigt säger mina Youtube-meddelanden något annat, skriver Gus under bilderna av de hatiska kommentarerna.

Får uppbackning av Clinton

Efter Gus delade med sig av verkligheten i sitt kommentarsfält har Youtube svarat honom. I en tweet ber de om ursäkt för att kommentarerna inte filtrerats bort och kallar dem ”oacceptabla”.

– Vi arbetar aktivt med att ordna det här så att du slipper se när någon försöker ge dig hat. Vi letar ständigt efter nya sätt att skydda folk från smädliga kommentarer, skriver Youtube.

Som svar föreslår Gus att Youtube lägger till ”bögjävel” och ”ta livet av dig” i deras kommentarsfilter.

– Jag är självsäker nog att skjuta bort det. Men som ung hade jag haft det svårare, skriver Gus.

En av alla som har sträckt ut en hand till skidåkaren är Hillary och Bill Clintons dotter Chelsea Clinton.

– Jag är så ledsen att du behöver gå igenom det här. Alla dessa vidriga kommentar speglar personerna som säger dem, och inte dig. Tack för att du har varit en så bra representant för team USA. Båda med och utan skidor.