Marchand är hbtq-ambassadör för satsningen You Can Play i sitt lag Boston Bruins. De senaste månaderna har han hamnat i blåsväder efter att ha slickat sina motspelare i ansiktet och på halsen under matcher, rapporterar Queerty.

I videon nedan ses han bland annat slicka Toronto Maple Leafs spelare Leo Komarov, vid två separata tillfällen. Komarov säger att han inte tog illa vid sig av närmandet utan faktiskt ”tyckte om det lite grann”.

Nu ska även NHL ha försökt ingripa med en uppmaning till Marchand om att sluta slicka på spelarna enligt Elliotte Friedman från amerikanska Sportsnet.

OutSports är en av många som kritiserar Marchand för homofobi på grund av slickandet och menar att han använder uppfattad homosexualitet som ett sätt att reta motspelare.

”Han kunde ha tacklat honom eller gjort en rad andra saker. Istället valde han att dra in intimitet mellan två män i ekvationen” skriver OutSports.

Det finns inga regler inom professionell ishockey som säger att man inte får slicka på en annan spelare. Däremot är det förbjudet och straffbart att spottas.