I en lång intervju med The Sun som Aftonbladet rapporterat om berättar den 21-åriga älskaren att paret har haft en sporadisk hemlig relation i fyra år. Fotbollsspelaren, som han säger är bisexuell, lever utåt sett med en kvinna.

– Många av hans vänner inom Premier League vet att min man är bisexuell. De har inga problem med det, utan de har faktiskt varit väldigt stöttande, säger han till The Sun.

Att han väljer att berätta om relationen säger han är för att belysa den homofobi som finns inom sporten.

– Det är inte spelarna som är problemet, även om han är försiktig med vilka han berättar det för. Det är motreaktioner som skulle komma från fansen som gör honom livrädd. Han är rädd för ramsorna och buropen som skulle eka från läktaren. Därför är vår relation hemlig.

– Han är väldigt manlig och är verkligen ‘en av grabbarna’. Men han har svårt med sin bisexualitet. Det är som något skämmigt han måste bära omkring på. Det borde inte vara så 2018, säger han.

Det är inte första gången någon anklagar fotbollsligan för att vara en dålig miljö för hbtq-personer. Amal Fashanu som är dotter till den före detta fotbollslegendaren John Fashanu beskrev det som en ”mörk plats” i en intervju med BBC Radio från 2016, enligt Aftonbladet.

– Ärligt talar så känner jag sju spelare i Premier League som är homosexuella. Men jag kommer aldrig att avslöja deras namn. Fotbollsvärlden är en extremt mörk plats, sade hon.