Reklamfilmen är ICA:s som tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet vill visa att alla har rätten att älska vem de vill och är en del av SVFF:s satsning  om att alla ska känna sig välkomna inom fotbollen oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning och funktionsvariation.

Nu kan QX berätta att vilka killarna som kysser varann är. De heter Alexander och Johan, och japp, de är ett par på riktigt också.

Så, hur kommer det sig att ni är med i filmen?
– Vi såg en annons på Facebook om att en reklambyrå sökte ett gaypar till en reklamfilm. Vi blev nyfikna och skickade in en ansökan. Sedan fick vi gå på två provfilmningar innan vi fick erbjudandet om att vara med. Det var en kul grej att göra tillsammans samtidigt som det var ett viktigt budskap. Så vi tänkte att vi kör!

Hur var inspelningen?
– Det var en lång men rolig dag. Vi gick upp kl 04 den dagen och var klara runt 15-tiden. Det var ganska mycket väntetid och det blev en hel del omtagningar och alltså en hel del hångel också! Det är ett helt maskineri bakom dessa 30 sekunder så det var kul att se hur det gick till bakom kulisserna eftersom ingen av oss gjort något liknande tidigare.

Vad tycker ni om ICAs & Svenska Fotbollsförbundets initiativ?
– Det är ett bra intiativ som behövs eftersom det känns som det fortfarande finns mycket stigma för oss HBTQ just inom sportens värld.

Ni är alltså ett par på riktigt också? Hur länge har ni varit ihop?
– Ja det stämmer. Vi träffades i december förra året.

Har ni fått några reaktioner sedan filmen sändes?
– Det har bara kommit många positiva reaktioner efter att den sänts. Även vänner man inte pratat med på länge har hört av sig med hejarop. Så det var kul att den uppmärksammades så mycket.

Så, hur känns det att kyssas inför tre miljoner svenskar?
– Det känns bra! Vi tänkte nog inte så mycket på det när vi spelade in filmen. Men den kvällen när vi visste att den skulle visas satt vi lite nerviga i soffan. Då förstod vi att många skulle se den eftersom den visades mitt i Sverigematchen.