I ett känslosamt inlägg på Twitter berättar 23-åriga Collin att han är gay, samma kväll som hans lag Minnesota United hade Pridekväll.

”Ikväll har mitt lag, Minnesota United, sin Pridekväll. Det är en viktig kväll för mig eftersom jag för första gången berättar att jag är en öppet gay spelare som spelar i proffsligan i fotboll.

Jag har varit ute i många år för min familj och för mina vänner, och det inkluderar mina lagkamrater. Jag har spelar i proffsligan i sex säsonger, fyra säsonger med DC United och två säsonger med Minnesota United. Jag är stolt över att hela mitt lag och ledningen är medvetna om min läggning. Jag har bara mötts av vänlighet och acceptans från alla inom proffsligan vilket har gjort det här beslutet mycket enklare.

Nu när vi firar Pride vill jag tacka mina lagkamrater för att de stöttar den jag är. Jag vill också ta det här tillfället att försäkra andra spelare att de kan ha tilltro till att de kommer att välkomnas med öppna hjärtan inom idrotten.

Jag är stolt över att spela för Pride och att spela som en öppet gay man”

På matchkvällen den 29 juni, då Twitterinlägget publicerades, fick aldrig Collin spela. Men i förrgår spelade han för första gången som öppet gay och fotbollsfansen visade enorm support.

Collin fick motta stående ovationer och ett öronbedövande jubel som gav fotbollsreportern Jeff Rueter ”gåshud”.