Det var sannerligen en ordentlig bragd med tanke på att han började friidrotta för bara tre år sedan när EuroGames hölls i Stockholm.

– Det ligger kanske lite i generna. Mamma var svensk mästare i 15 år i kula och tre år i diskus under 70-80-talet.

– Hon tävlade faktiskt samtidigt som mig i Paris, fast då i Svenska mästerskapen för veteraner. Hon kammade också hem två guld, säger Jorgen.

Trodde du att du hade medaljchans?

– I diskus trodde jag att jag hade chans till medalj. Jag har ett silver från Eurogames i Stockholm för tre år sedan, och ett guld från Eurogames i Helsingfors för två år sedan. Men guld hade jag inte förväntat mig eftersom Gaygames är ett mycket större evenemang.

– I slägga trodde jag inte jag hade någon chans till medalj, jag hade tränat alldeles för lite i år. Det är en kul gren som är tuff att träna med mycket teknik. Vi tävlade i flera omgångar så trots att jag kastat färdigt vid 11 tiden fick jag vänta spänt till eftermiddagen för att få reda på resultatet.  Jag visste jag hade vunnit min grupp men trodde aldrig jag skulle få guldet. Så blev en stor överraskning när resultatlistorna kom

Hur firade du guldbragden?

– Min polare Hercules kammade hem tre silver under spelen, blev inte så mycket firande då eftersom det var tävlingar dagen efter. Men på lördagen när allt var slut var vi med på avslutningsceremonin med efterföljande fest. Och då firades det med champagne såklart vad annars ska man dricka i Paris?

Gaygames äger rum vart fjärde år, nu senast i Paris mellan den 4 och 12 augusti. Nästa gång är det Hongkongs tur att stå som värdstad.  

Idrottarna som tävlade i slägga.