För ett par månader sedan berättade den professionella golfspelaren Tadd Fujikawa om hur han plågats över att dölja sina känslor, detta skriver Kvällsposten.

– Länge låtsades jag, gömde mig och hatade den jag var. Jag var alltid rädd vad andra skulle tycka och säga. Jag hade psykiska problem i många år med anledning av detta. Nu står jag upp för mig själv och resten av HBTQ-rörelsen, sa Fujikawa då.

Enligt PGAtour.com var han då den första manliga spelaren på touren att komma ut som homosexuell.

Ytterligare en hbtq-golfare

Solheim Cup-stjärnan och flerfaldiga brittiska vinnaren på touren, Melissa Reid väljer nu, i samband med ett partnerskap med organisationen Athlete Ally, att berätta att hon är homosexuell.

– Touren är en väldigt välkomnande miljö och det är ovanligt att någon har problem med olika sexuella läggningar. Det enda problemet som vi stöter på är att homosexualitet är olagligt eller illa omtyckt i vissa länder som vi spelar i.

Hon berättar också att hon valt att dölja sin sexuella läggning då hon upplevde att det skulle försvåra möjligheterna till att få sponsorer.

– Men sedan började jag fundera på varför företag ska vilja sponsra mig om jag inte kan vara mig själv. Det finns bara en som är som du i världen och du har bara ett liv. Så var ditt bästa jag och var stolt över vem du är. Det är då du hittar rätt personer att omges av för att du i slutändan ska kunna bli gladare, säger 31-åringen.