Många är oroliga över att Rome EuroGames 2019 inte kommer bli av. Detta efter att anmälningssidan stängts ner under en period. Sidan Outsports rapporterar att det är för att så få anmält sig. Det är dessutom flera sporter som tagits bort från årets EuroGames, jämfört med tidigare år.

Men Gianluca Meola, talesperson för eventet säger att det är tvärtom, att det i år är ovanligt högt intresse för att få delta och att sidan var nere på grund av att de inte kunde hantera att så många. I skrivande stund är anmälningssidan nere, men EuroGames har valt att förlänga perioden då lag kan anmäla sig, fram till 30 april.

EuroGames räknar själva med att 5000 besökare kommer. I skrivande stund har 1424 anmält sig.

EGLSF har stängt ner sidan – Rome EuroGames ska utredas

I  söndags gick European Gay & Lesbian Sport Federation, EGLSF, ut med ett pressmeddelande där de berättade att Rome EuroGames ska utredas. EGLSF har skrivit ett förslag om att EuroGames bör kvalitetssäkras. I förslaget stod det bland annat att anmälningssidan ska stängas ner mellan 17-30 mars medans utredningen pågår.

Anledningen till utredningen är att EGLSF anser att det är i medlemmarnas, atleternas och aktieägarnas intresse att EuroGames är produktivt, effektivt och att det är hög standard. En fullständig rapport kommer efter 30 mars.