I en intervju med CNN frågas Qatar-chefen hur inkluderande fotbolls-VM 2022 kommer att vara, och enligt Nasser Al-Khater kommer det att vara ”väldigt inkluderande”

– Alla är välkomna, vi lägger inga restriktioner på någon nationalitet eller på grund av någons kön, etniska ursprung, läggning eller religion. Säkerhet är av största vikt och där blandar vi inte in kön, läggning eller religion.

När CNN-reporten frågar om han skulle rekommendera att hbtq-personer döljer sin läggning blir svaret att alla ska vara försiktiga när det kommer till att vara fysiska offentligt.

– Qatar är ett konservativt land, och Qatar är ett blygsamt land. Att visa ömhet offentligt ses ogillande på överlag. Så min rekommendation är att man noggrant överväger att visa ömhet offentligt eftersom det här är ett konservativt land. Det menar jag inte baserat på sexuell läggning utan jag menar för alla.

I Qatar är homosexualitet olagligt och straffbart med sju års fängelse. Under landets sharialagar som gäller för muslimer i landet är det belagt med dödsstraff.