I augusti var han coverboy på QX. Just nu är Nacka Dojos William Seth Wenzel ner i Abu Dhabi för att försvara de svenska färgerna i ju-jutsu och han gör det med den äran: Det blev VM-brons i 94 kilos-klassen för den 22-årige Stockholmaren! QX fick tag på honom efter bronset.

Hur känns det att ta VM-brons?
– Det känns faktiskt jättebra! Jag hade som mål att ta guld, men med tanke på att jag tävlar i en ny tyngre viktklass är jag ändå nöjd!

Berätta om din väg till bronset!
– Jag körde fem matcher, vann fyra och förlorade en. Jag mötte förra årets världsmästare i min andra match och fick erkänna mig besegrad. Resten av matcherna ät jag väldigt nöjd med, jag fick till de tekniker jag ville och fick in ett par snygga kast också.

Du är klubbbkompis med Fredrik Widgren som tog guld, är det bara glädje för hans skull eller tänker man fan att det inte var jag?
– Nej jag kunde inte vara gladare för Freddans skull! Alla som tittade på livestreamen såg hur jag satt och grät av glädje på läktaren. Vi har gjort den här resan tillsammans i många år så det är bara delad glädje! Jag har ju redan ett VM-guld från i fjol så det känns ändå bra!

Hur är det i Abu Dhabi och vem har du med dig?
– Jag är här med landslaget på drygt tio personer samt hela min familj. Min lillasyster tävlade i U21 i tisdags och tog brons så vi har hejat på henne också. Nu har vi två lediga dagar innan vi åker hem vilket innebär lite sol och bad!

Vad längtar du efter mest just nu?
– Enorma mängder av glögg och pepparkakor!