Den australiensiska rugbystjärnan krävde det australiensiska Rugbyförbundet och sitt gamla lag New South Wales Waratahs på 14 miljoner dollar i skadestånd efter han fick sparken på grund av homofobiska predikanden på sina sociala medier.

Folau gick bland annat ut med en varning till homosexuella om att de var på väg mot helvetet. När Australien eldhärjades med massiva bränder så meddelade han att det sannolikt var Guds bestraffning eftersom landet numera accepterar samkönade äktenskap, rapporterar Pink News.

Idrottsstjärnans uttalanden gick inte hem hos klubben och förbundet som valde att peta honom från laget i maj. Det var då Folau lämnade in en stämningsansökan och menade att han endast yttrat det som var i linje med hans tro.

– Folau är en hängiven kristen vilket laget visste när de skrev kontrakt med honom. Han använde sina sociala medier för att dela religiöst innehåll och inte för att representera rugbyn, stod det i stämningsansökan från hans advokat.

Nu har laget och Rugbyförbundet kommit till en ekonomisk uppgörelse och stämningen läggs ner. I ett uttalande ber båda parterna om ursäkt samtidigt som Rugby Australia passar på att ta ytterligare avstånd från samtliga uttalanden om hbtq-personer som Folau har gjort.

– Rugby Australia och NSW Rugby håller inte med innehåller som postades på sociala medier. Inkludering är en av Rugbyns kärnvärderingar och vi välkomnar alla personer till sporten, inklusive alla medlemmar i hbtq-communityt.