I Storbritannien har en brittisk trampolinmedaljör kommit ut som bi. Luke Strong, som tagit hem guldet i fem brittiska mästerskap, berättade för BBC  och The LGBT Sport Podcast i veckan att han spelar för båda lagen.
– Jag har aldrig dolt något, och jag är verkligen öppen med att jag gillar båda könen, män och kvinnor. Men jag har aldrig varit i relation med någon av dessa så jag vet inte hur det är, berättar den 26-årige Strong i intervjun.

Han har länge varit öppen inför vänner och familj, men inte pratat om detta i offentliga sammanhang. Han vill i och med intervjun också passa på att uppmärksamma homofobi inom idrotten.

– Jag tycker, precis som många inom HBTQ-communityt att det är svårt att växa upp. Särskilt när man bär trikå, håller på med gymnastik, och går ner i split – ja, du vet att de obligatoriska fjoll- och gayskämten kommer. Så var det för mig i skolan, och särskilt i högstadiet blev det värre. I åttan och nian var det riktigt illa. Jag pratade knappt om vad jag gjorde för det blev så jobbigt.

Luke Strong har i vuxen ålder råkat ut för sin beskärda del av nättroll som skriver homofobiska saker, men han bara rycker på axlarna åt det:
– Jag tycker synd om såna trångsynta människor som fortfarande tycker att gay är ett skällsord.
För det är det ju inte.