Outsports uppmärksammar amerikansk fotbolls-spelaren och studenten Jaden Vasquez som sedan länge visste att han är bisexuell, men inte vågade ta steget ut och berätta för polarna. Han hade redan berättat för familjen, men ville berätta för sin ”fotbollsfamilj” på Fordham Universitetet i Bethlehem, Pennsylvania. Så han bestämde sig för att lägga ut ett klipp på Instagram där han helt enkelt kom ut ut garderoben rent fysiskt.
Reaktionerna visade sig bli 100 procent positiva.

– Jag är förvånad över att jag fått noll procent negativitet. Många får negativa reaktioner när de kommer ut och det har jag lyckligtvis sluppit. Min familj är väldigt stöttande och kärleksfull, och det är mina lagkamrater också, berättar Vasquez för i intervjun med Outsports.

Även tränarstaben har uttryckt stöd för den nyutkomne amerikansk fotbolls-spelaren.
– Det du gjort är väldigt modigt och vi kommer att stötta dig på alla sätt, sa Fordham-tränaren Joe Conlin till en lokal nyhetsstation och fortsatte:
– Det var ingen stor grej, för det ska inte vara en stor grej. Det här är den han är och vi älskar honom.

Sedan Jaden Vasquez kom ut har han gått med i skolans grupp för HBTQ-personer, överösts med support och även andra HBTQ-personer har hört av sig för att berätta att hans mod fått dem att våga ta steget ut.
– Nu för tiden så fattar folk att detta är något man är och inte en fas man går igenom, eller att det skulle vara nåt fel på en. Folk fattar att du är gay, bi straight, och det finns en annan öppenhet kring det idag, säger Vasquez till Outsports.