Carl Nassib spelar för Las Vegas Raiders och blir därför den första aktiva NFL-spelaren som kommer ut. I en video i samma inägg berättar han att han tänkt att göra det länge, men att han är en ganska privat person och att han nu äntligen känner sig bekväm nog för att berätta det för allmänheten.

”Jag tycker att representation och synlighet är otroligt viktigt, även om jag hoppas att komma ut inte ska vara nödvändigt i framtiden. Men tills dess kommer jag göra allt jag kan för att bidra till en kultur och ett samhälle som är öppet och accepterande”, säger han i videon som publicerades under måndagen.

Donerar 100 000 dollar

Han avslutar med att berätta att han donerar 100 000 dollar, motsvarande 850 000 kronor, till Trevor-projekt. Det är en hbtq-organisation som jobbar för att förebygga självmord bland hbtq.
”Det är fem gånger högre risk att unga hbtq-personer tar livet av sig i jämförelse med deras straighta vänner. För någon som jag, som haft turen och som lever varje dag, gör det mig otroligt ledsen att tänka på att unga i communityt löper en så stor risk att begå självmord”, skriver han.