Kanadensaren värvades förra året till Nashville Predators, har ännu inte debuterat men har i och med detta gjort något ingen annan NHL-spelare med kontrakt tidigare gjort. ”Det senaste ett och ett halvt året har varit galet, men det har också gett mig möjligheten att hitta mitt rätta jag. Jag är inte längre rädd för att dölja vem jag är. Idag är jag stolt över att berätta för alla att jag är gay”, skriver han på Twitter.

Till sajten Athletic berättar han om samtalet till sin manager och till de som jobbar på Nashville Predators.
– När jag tänker på hur frihet känns, då är detta det närmsta jag kommit hittills, säger 19-åringen.

– Jag höjde musiken så högt jag kunde. Jag hade på mig solglasögon, jag började gråta, av glädje, jag ville inte att någon skulle se att jag grät när jag körde. Men jag höjde volymen mer och gled omkring med min bil. Det var otroligt.

Hela laget, managers och inblandade sa att det stöttar honom.
– Jag kan inte tacka dem nog för det.

Det finns ingen annan som kommit ut och är öppet gay i NHL och Prokop berättar för tidningen att en av anledningarna är att hjälpa andra, att de också ska våga. Sedan han berättade för allt fler, har mycket ändrats och han mår bättre och bättre hela tiden.
– Jag behöver inte längre undra när jag är på gymmet eller på arenan eller när jag tränar, vem som vet eller vem som inte vet. Det här är jag.