Semifinalen på måndag kan göra det riktiga landslagets dröm sann med en ny chans på OS-final. Under OS i Rio så tog sig Sverige till final men fick nöja sig med en silvermedalj. Nu ska Sverige åter igen möta Australien, och vinnaren får möta antingen Kanada eller USA. Det är knappt så man kan tro det, men av alla dessa fyra lag, så är det faktiskt Sverige som klarat sig bäst i gruppspelen och verkar vara i en riktig formtopp.

Sverige vann över Australien i en av gruppspelsmatcherna, och det man kan ta med sig från det är vad Radiosportens Susanna Andrén och Richard Henriksson lyft fram: Vi har en världsmålvakt, det har inte Australien. Tekniken och rutinen hos Hedvig Lindahl är ett otroligt starkt kort, då man ju ändå har Australiens Sam Kerr som motståndare. Kerr som förutom att kalla sig för härliga saker som ”fck boi” och lägga ut bilder på sina lagkamrater i bikini med lite sublima budskap, är en otrolig målgörare. Det Sverige har är många fler målgörare. Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius, har pumpat in målen, men det är fler som hjälper till. Min favorit Lina Hurtig har petat in två och Madelene Janogy fått in ett, trots den jämförelsevis korta tid på plan de haft.

Roligt för Australien som trots sin förlust mot Sverige kunde fira en publikframgång. De slog tittarrekord som den mest tittade matchen för ett damlag, alla sporter. Deras matcher sänds kvällstid så de har just nu fått göra de här stora sportsliga framstegen under prime time tv hemmavid. Gissa om de kommer bli hyllade om de kommer med medalj. Men det är bäst att det blir brons det, för nu hoppas vi att det blir Sverige i final. Det vore ju roligt att få möta Kanada, men man tror ju ändå på USA som den starkare i den semifinalen.

  Matchen sänds på: Kanal 5, Discovery+ och Radiosporten kl. 13.00

Moa Svan