Sverige hade haft övertaget och spelat otroligt bra. Med en ledning på ett mål i första halvleken. Fick man se sig i underläge i början av andra halvlek där Kanada passar på under en straff. Efter kvitteringen gick det till förlängning och efter mållös förlängning. Gick det till straffar.

Det böljade fram och tillbaka. Nervöst in i det sista. Detta var ingen match vi satt stilla. Men vi har verkligen lagt vårt hjärta och vänt upp och ner på oss själva.

Leon för Kanada.

Lindahl räddar igen. Hon räddar två straffar.

Sverige leder med 2-1. Det är sista omgången. Och kapten Seger kliver fram. Det var modigt. Det var stort. Men hon sköt över. Dramat som aldrig tog slut. En chans kvar för Kanada. Att sätta sin. Och det var upp till Lindahl. Det blir Lindahl som får chansen att rädda hem en seger till Sverige.

Rose, går mot straffpunkten. Hon är inhoppare 22 år gammal. Mot 38 åriga Hedvig Lindahl.

Den går in. Det är kvitterat. Och utslagsomgångar.

Sen räddar Labé.

Åter igen upp till Lindahl att hålla liv i guldhoppet. Det såg inte bra ut.

Så här får det inte sluta.

Det slutar.

Ännu en guldchans blir till silver. Men som vi älskar dom. Och så härligt det varit.

Kanad tog guldet. Hatten av!

Det är Kanada som är olympisk mästare 2021. hatten av. Bev Priestman, coach för Kanada, hatten av. Man får också konstatera att Quinn, blivit historisk inte bara som första transpersonen i OS, utan som den första transpersonen som vinner ett guld. Hoppas att det värmer, många fler hjärtan än de kanadensiska.