Ett långt brev har skickats till den spanska radiokanalen Radio Murcia Cadena SER. I brevet berättar en före detta fotbollsspelare i Real Murcia, som i publiceringen vill hålla sin identitet anonym då han fortfarande är aktiv inom fotbollsvärlden, att han är bisexuell och bor ihop med sin pojkvän.

I det öppenhjärtiga brevet lyfter han Cavallo och skriver att han är tacksam för att att han har tagit steget ut och att han vill sluta upp bakom Cavallos budskap: att man kan vara homosexuell och bisexuell och spela fotboll. Han berättar att han är öppen med sin bisexualitet till personer i hans liv och att han länge dividerat huruvida han även borde vara öppen inför resten av världen.

Brevet är skrivet på spanska men har delvis översatts av Eurosport.

”Jag vill inte säga vem jag är och bli ett ansikte för rörelsen, eftersom jag i mitt fall tror att det är mitt budskap som är viktigare än det namn ni läser i mitt brev. Dessutom värdesätter jag högt att kunna hålla mitt privata separerat från mitt jobb. Trots det anser jag att det är viktigt att ta steget och berätta mer om mitt privatliv för att visa att man kan ägna sig åt det här (fotboll) oavsett vem och hur du är. Det kanske verkar som något självklart, men tyvärr är vi inte riktigt där än.”