Skulle det australiensiske stjärnskottet inom fotboll tas ut till landets VM-trupp och skickas till Qatar 2022 skulle han troligen inte våga åka, avslöjar Cavallo i The Guardians podcast.

– Jag har läst mig till att homosexuella riskerar dödsstraff i Qatar, det är något som skrämmer mig oerhört och gör att jag inte skulle vilja resa till det landet. Det gör mig ledsen för att spela för sitt land i VM, som nu ska hållas i Qatar, är en av de största prestationerna man kan uppnå som professionell fotbollsspelare. Och att det hålls i ett land som inte står bakom homosexuella utan istället är livsfarligt för oss får mig att omvärdera – är mitt liv viktigare än att göra något som är väldigt positivt för min karriär? resonerar Cavallo.

Sedan det stod klart att Qatar är värdland för fotbolls-VM 2022 har kritiska röster frågat hur den auktoritära staten ska kunna välkomna så många olika individer, från fans till spelare, som kan strida mot landets anti-hbtq lagar genom att vara sig själva. 2019 förklarade Nasser al-Khater som är Qatars VM-chef att landets VM-gäster inte behöver oroa sig.

– Jag kan försäkra alla supportrar oavsett kön, sexuell läggning, religion eller ras att Qatar är ett av världens säkraste länder och att alla är välkomna hit.

Enligt Human Dignity Trust straffas sex mellan två män alternativt sex mellan två kvinnor med sju års fängelse. Landet implementerar även sharialagar och skulle en person dömas enligt dem för samkönat sex är dödsstraff en möjlig följd.

Zlatan har slutit upp bakom Cavallo

Flera stora namn inom fotbollen har hyllat Cavallo för sitt beslut att komma ut med sin läggning. Däribland Zlatan Ibrahimovic som delade Cavallos komma ut-video på sin Twitter och konstaterade att ”fotboll är för alla”.

– I min värld är fotboll den största sporten och den får ihop människor från hela världen. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån eller vem du är. Alla är välkomna att spela fotboll, säger han till SVT sport när han frågas om sitt stöd till Cavallo och fortsätter:

– Det var starkt gjort och han ska ha all heder. All kärlek.