19-årige kanadensaren Luke Prokop värvades till Nashville Predators 2020 men har ännu inte debuterat i NHL. Trots det har han redan skrivit in sig i NHL-historia genom att komma ut som gay i juli.

Nu berättar han om resan som ledde fram till att han vågade komma ut för sin familj, sitt lag och om den dagen som han åkte hem till sin agent för att gå ut med sin läggning officiellt.

– När jag var runt 14 år började jag ifrågasätta min sexualitet. Jag berättade inte för folk förens tre år senare. Så i tre år gick jag runt med de där tankarna om vem jag kanske var, vad jag ville i mitt liv, och vad som skulle hända om jag kom ut.

– Jag är som en öppen bok och jag tycker om att dela med mig av mig själv till andra. Och att då ha en stor hemlighet som jag dolde för min familj och för mina vänner kändes inte okej. Det påverkade mig mentalt och det påverkade mig på isen också.

När han väl tog steget var det till systern Alanna som han anförtrodde sig först. Mottagandet blev bra vilket stärkte honom att våga berätta för resten av familjen och sina vänner. Och sen bestämde han sig för att bli den första öppna hockeyspelaren kopplad till NHL. Han berättade för sin agent som la upp en plan för hur Luke bäst kunde ta steget ut i offentligheten. I intervjun med Uninterrupted berättar han om dagen som det skulle ske.

– Jag vaknade upp efter att knappt ha sovit den natten. Jag åt ingenting och körde direkt till min agents hus där de hade ordnat allt så jag behövde bara trycka på ”publicera”.

– Samma minut som jag tryckte på knappen började min telefon att vibrera och meddelanden strömmade in. Det var så mycket positivt, folk runt om i världen hörde av sig till mig och alla var så stolta. Jag fick meddelanden från personer som var mycket äldre än mig som berättade att de önskat att de hade haft någon som jag när de var yngre som hade kunnat inspirerat dem.

Se hela intervjun nedan.