Den 18 december påbörjade bergsklättraren Erin Parisi sin färd mot Antarktis högsta berg, Vinston Massif. Hon nådde bergstoppen den 26 december där hon äntligen kunde ge sin kärleksförklaring och hyllning till transcommunityt, genom att hissa transflaggan på bergets topp, vilket Pink News har rapporterat om.

På sin Instagram skriver hon om sin färd och hyllningen till sitt community.

”Jag dedikerar det här till transcommunityts motståndskraft. Communityt som släppte in mig när jag förlorat allt hopp och visade mig att det är bättre att vara synlig och fri än att leva i självpåtaget exil, och att stigma förtvinar när vi öppet omfamnar vår sanning. Vi har tryckts ner och ofta också blivit nerslagna, och behövt möta all typ av kyla genom våra liv. Men vår motståndskraft gör att vi fortsätter sträcka oss mot toppen. Tillsammans tog vi oss igenom 2021 då världen försökte ta ifrån oss värdigheten av sjukvård, rätten att få behålla jobb, rätten att utöva sport, vidmakthöll stigma genom komiker och podcastare på världens stora plattformer och fortsatte höja de våldsamma rösterna mot oss. Vi krigade mot genom det som inte borde vara ett krig – att leva våra liv.

Det här är mitt svar till en värld som attackerat transliv 2021: Du kan försöka trycka ner mig till botten men jag kommer fortsätta att hitta ett sätt att ta mig till toppen. Jag tänker inte låta mig tryckas ner i skuggorna, sikta högre alla hatare.”