Andrew Musgrave blev ”en aning förvånad” när han läste att han var homosexuell i en artikel om OS publicerad i The Guardian. I artikeln, som nu har redigerats, pratar Musgrave först om sin frustration över att herrarnas femmil kortades ner till knappt tre mil på grund av väderförhållanden i Peking.

”Det är fortfarande samma temperatur, det är samma vind. Jag har ingen aning om varför de gjorde det. Jag förstår inte hur de tänkte. För mig är det lite konstigt”.

Men plötsligt i artikeln skiftas fokus från lördagens lopp till att Musgrave kommer ut som gay.

”Den här sporten och att tävla i OS på den här professionella nivån har förändrat mitt liv på sätt jag aldrig hade kunnat ana. Jag är gay. Jag har känt att jag inte passat in i sporten. Att vara öppen och stolt och tävla i OS, och alla de möjligheter jag fått sedan OS är jag otroligt tacksam för. Jag vet att det finns ett utgångsdatum och det har jag nått.”

På Twitter kommenterar Musgrave själv att han felaktigt ”kom ut” i The Guardian. Och han verkar ta tidningens tabbe med ro.

”Jag blev en aning förvånad att få reda på att jag kommit ut som gay i The Guardian. Man lär sig något nytt om sig själv hela tiden”.