För fyra år sedan gick den australiske rugbystjärnan Israel Folau ut på sociala medier och skrev att äktenskapsbrytare, homosexuella, ateister och övriga syndare skulle hamna i helvetet. Ett inlägg som inte föll arbetsgivaren Rugby Australia i smaken som avslutade hans landslagskontrakt.

Senare samma år konstaterade han att de extrema bränderna i Australien, då över elva miljoner hektar mark brann ned efter den varmaste sommaren någonsin i landets historia, var på grund av samkönade äktenskap.

Efter att han sparkats för homofobi stämde han Rugby Australia på 14 miljoner australiska dollar (100 miljoner svenska kronor) då han ansåg att de kränkt hans yttrande- och religionsfrihet. Parterna gjorde upp utanför domstolen och Folau fick drygt 21 miljoner kronor som plåster på såren.

Än idag finns det homofobiska inlägget kvar på Folaus Instagram och i en intervju med Sport24 säger han att han ”inte känner någon ånger” för händelsen. Istället uttrycker tacksamhet för att han sparkades från elitligan då det ledde honom till att spela rugby i Japan.

– Jag känner ingen ånger för något. Det har lett mig hit till Japan och jag är tacksam för den chansen.