Den senaste tiden har en handfull idrottsmän kommit ut som är aktiva i sporter där öppet homosexuella är extremt sällsynt. Vi har bland andra Carl Nassib – den amerikanske rugbyspelaren, Josh Cavallo – den australiske fotbollsspelaren och rugbyspelaren Jack Dunne som kom ut som bisexuell förra sommaren.

När irländske Nick McCarthy, som spelar i landets ledande rugby-klubb Leinster, funderade på att själv ta steget så kontaktade han de nyutkomna idrottarna för råd och stöd.

– Jag har haft fina samtal med dem och det hjälpte mig väldigt mycket. De har alla varit enormt stöttande, säger han i en intervju publicerad på hemmaklubben Leinster Rugbys hemsida.

Vidare berättar han att han länge mått så dåligt över att hålla sin läggning hemlig att han övervägde att dra sig tillbaka från sporten. Vilket han nu är tacksam för att han inte gjorde. Han beskriver steget att komma ut som ”enormt positivt” och han hoppas att han nu kan inspirera andra som tvekar på att komma ut.

– Jag är jätteglad över att jag tog steget. Jag har fantastiska vänner inom rugbyn men jag var osäker på hur de skulle ta det, eftersom det inte är särskilt vanligt för en manlig idrottare att komma ut. Jag gjorde ett kort uttalande innan ett lagmöte och jag minns hur hela rummet hurrade. De var alla överlyckliga för min skull. Jag kände direkt att en tyngd lyft från mina axlar.