Jag sa inte ens hälften är en berättelse om att våga säga ifrån trots att man vet vilket pris man får betala, att komma ut som homosexuell och möta samhällets förlegade fördomar och om förbundskaptener och pampar i fotbollsvärlden.
– Det är lättare för mig nu, säger Nilla Fischer, när jag inte är beroende av en klubb eller ett förbund, att berätta hur det verkligen var och jag kände att det fanns mer att berätta. Min historia innehåller så mycket mer än fotboll och att jag tror att det här är en bok som också kommer kunna uppskattas även om du inte är speciellt intresserad av fotboll. Den handlar lika mycket om jämställdhet, kärlek och hat som om fotboll, säger Nilla.
Nilla är en av Sveriges mest uppmärksammade och framgångsrika fotbollsspelare. I december meddelade hon att karriären är över.
Nillas självbiografi handlar även om att aldrig vara lika mycket värd som männen, och kraven på att bevisa sig och prestera även i livet utanför planen. Om våndan över att bli kär i fel person, kampen för att skaffa barn och förväntningarna på att vara en förebild i gayvärlden.

Boken är skriven tillsammans med Anna Friberg som är journalist och krönikör på Expressen och släpps den 13 juni. Just nu är Nilla aktuell som en av deltagarna i årets säsong av Let’s dance på TV4 där hon skriver historia genom att dansa med en kvinna – nämligen Cecilia Ehrling.