– Vi vet att hälsoläget är något sämre bland hbt-personer. Vi vet också att många drar sig för att delta i allmänna satsningar. Detta är ett första steg mot att utjämna dessa ojämlikheter då vi riktar oss helt till hbt-skåningar 55+, säger Jenny Önnevik, folkhälsostrateg på Region Skåne i ett pressmeddelande inför starten av Senior port School.
Den första informationsträffen om satsningen hålls under Regnbågsdagarna i Malmö på torsdagen på RFSL Rådgivning som är en av de fem parter som går in i satsningen.
– Senior Sport School har varit en populär form av studiecirkel då den skett i samarbete med olika kommuner i Skåne. Att vi nu får chansen att göra detta, exklusivt för den äldre delen av vår målgrupp, ser vi som oerhört viktigt och roligt, säger Elisabet Nidsjö, projektledare på RFSL Rådgivningen Skåne.
Förutom Region Skåne och RFSL Rådgivningen ingår Skåneidrotten, Korpen Skåne/Halland och Hushållningssällskapet i satsningen.
– Kanske ser vi här början på en förändring vad gäller hbt och idrott. Det är ett pionjärarbete vi har fått möjlighet att ingå i, säger Charlotte Karlsson på Skåneidrotten.