Era blickar möts. Kanske något längre än vad dem egentligen borde. Sedan kommer ett generat leende. Men du spelar cool, pratar med dina vänner som om du har annat för dig. Fast kollar ibland. Tittar han fortfarande? Ja. Bollen är droppad och spelet är igång. Kvällen fortgår, och så gör även ert flörtande, tills ni går hem – var och en för sig, utan att ens ha sagt ett enda ord till varandra.

Vad är det med killar i Sverige som gör dem så ovilliga att våga sig på ett ”Hej, hur är läget?

Det här händer nämligen inte i övriga länder var jag har besökt bögklubbar. Ännu värre är dock när man är på väg hem slår på Grindr eller Scruff för att se ett meddelande som: ”Jag såg dig ute ikväll. Stod precis bredvid dig. Du är så snygg”. Och man bara: ”Äh, men kom igen?!”.

Jag har sett mig själv i spegeln, och jag är inte så skräckinjagande. Visst, jag kanske inte har ett stående leende på läpparna, men efter ett par öl kan jag väl onekligen vara så oinbjudande. Trodde jag i alla fall. Men: ”Du såg så upptagen ut, där du stod och dansade med dina vänner. Jag ville inte störa”. Därför: ”Stör för fan!Är det så svårt? Jag menar dansa är kul men jag föredrar att knulla – eller något i den stilen. Precis som alla andra normala bögar. ‘Bros before hoes’ gäller inte bögar emellan”.

Vad är det egentligen med Sveriges bögar? Har de helt tappat förmågan att kommunicera utan en smartphone? Jag menar i andra städer kommer killar fram till en som ingenting.
Min uppmaning är därför: Var ingen stereotypisk bög. Gör det mest obögiga någonsin. Säg ”hej”. Lägg sedan till: ”Kommer du ha kul ikväll?”. Du kan göra det.
Och nej, du behöver inte din telefon.

Andreas skriver krönikor för QX.se, använder gärna Instagram och så bloggar han på Qruiser